Инцидентът е станал близо до село Джерман

 

В района на село Джерман един човек загина, след като колата му се удари челно в идващия отсреща камион. В резултат на удара тежкотоварният автомобил падна върху жп релсите, а влаковете в района бяха спрени. Това е поредна катастрофа на и без това опасното трасе София - Кулата.

 

Инцидентът станал днес по обед.  Лека кола, пътуваща от Благоевград за София предприема изпреварване и се удря  челно в камиона отсреща. В резултат на инцидента мъжът, намиращ се в леката кола загива на място.  Движението на автомобили в района беше блокирано за часове. Това на влаковете също. 

 

Пътят София – Кулата е сред най-опасните трасета в цялата страна. Сред основните причини за многото катастрофи там са бързото каране, тесният път и многото ремонти. Един от най-опасните участъци е Кресненското дефиле. В района на дефилето има и свлачище, което се оказва сериозна трудност за шофьорите и там почти винаги има задръствания.

 

Опасно е шофирането и в района на Петрич. Заради изграждането на магистралната отсечка от Сандански до Кулата, трафикът за Гърция минава през Петрич и селата. От пътната агенция успокояват, че трасето ще бъде готово в началото на август, което значително ще облекчи трафика.

 

Снимки: БГНЕС, Екатерина Николова

 

Репортер: Екатерина Николова