Съботната програма на първия кръг в елитната ни група предлага дербита от висока класа

Съботната програма на първия кръг в елитната ни група предлага дербита от висока класа.

 

„Ботев” Пловдив приема „Левски” на кокетната база на клуба в Коматево, а „жълто-черните” ще се хвърлят с всички сили за победа, тъй като „Левски”не блести с особена класа, предвид изиграните контролни срещи.

 

„Сините" имат и персонални проблеми, след като Курдов и новото попълнение Умар Диаби останаха без картотеки, домакините са обигран тим и нямат сериозни кадрови проблеми преди битката със столичния клуб.

 

Стойчо Стоев взе в групата 9 юноши на „сините" и 4 нови попълнения - Де Ноойер, Карнер, Махмудов и Георги Костадинов. Ще бъде любопитно да видим как ще изглежда „Левски”в първия си официален мач за сезон 2015/2016.

 

Срещата между „Ботев” и „Левски”е в събота, 18 юли, от 18:30 часа и ще може да я проследите в сайта Gong.bg, в ефира на Diema Sport, на Gong Play и по Дарик радио.

 

От 21:00 часа в Ловеч „Литекс” и новият наставник на тима Люпко Петрович чакат с нетърпения дербито с „Лудогорец”. Шампионите стъпиха накриво в Шампионската лига с Милсами, а новият наставник на „орлите" Бруно Рибейро е изправен пред сериозно изпитание, предвид и предстоящия реванш в Молдова.

 

Очакванията са „Лудогорец” да заложи на Чунчуков в атаката, който да бъде подпомаган от Мисиджан, Марселиньо и Лукоки. Зад тях трябва да действат новото попълнение Препелица и капитанът Дяков, а в отбраната Ангуло, Александров, Моци и Минев. На вратата ще е Владислав Стоянов.

 

„Литекс” ще заложи на изпитаните си футболисти, а срещата обещава да предложи качествен футбол. 

 

Двубоят може да проследите пряко по Diema Sport, Gong Play, Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.