Екатерина Атанасова спечели Световните серии на маса "Гарландо"

 

 

"Желанието за победа и стремежът да си пръв е нещото, което прави единия състезател по-добрия на финала", това каза носителката на шампионската титла от Световните серии на футбол на маса "Гарландо" във Виена Екатерина Атанасова.

 

"Турнирът, в който участвах, се провежда веднъж в годината. Има пет такива състезания, които са на петте официални маси. Той е със статут на световно първенство. "Гарландо" турнирите са от много висок ранг", заяви световната шампионка по джаги. 

 

"Всичките ми победи са важни. Тази година за първи път имаше 82 жени, които са тренирали специално на "Гарландо" и то някои по шест часа на ден. Да се изправя срещу тях и да ги надвия беше като сбъдната мечта. От 2007 година насам само австрийки бяха печелили тези серии", каза Атанасова, цитирана от БГНЕС.

 

"Българските жени са много добри на джаги. Всички са на топ ниво и чужденките треперят, когато трябва да се изправят пред нас. Има и много добри джуниъри, както и мъже", смята тя. 

 

Българската състезателка постигна страхотен успех, спечелвайки шампионската титла на Световните серии на маса "Гарландо" във Виена. По пътя до финала Атанасова елиминира от състезанието силни играчи като швейцарката Рамона Зиигенталер, швейцарката Мелиса Диас, рускинята Екатерина Трипотен, полякинята Сузана Филон, българката Благовеста Герова. Във финалния мач Катето се срещна със съотборничката ѝ от тима на Берлин – Синди Мозер от Швейцария и я елиминира в изключително оспорвана игра с резултат 5:3 в последния пети сет.

 

От 2008 г. насам титлата при жените бе печелена неизменно от австрийката Верена Ройер. В момента България се нарежда на трето място в света при жените и на четвърто място като цяло в спорта футбол на маса в официалната международна ранглиста на МФФМ. 

 

Видео: БГНЕС