Търси се още един свидетел!

Анелия Иванова от София е със счупен крак и 7 пирона в крака след слизане от автобус на градския транспорт. Автобусът потегля преди тя да стъпи на земята. Оказва се обаче, че от шофьора не може да бъде търсена отговорност. Откритият свидетел на случката е само един, а са нужни двама.

 

Както винаги, на 2 юли вечерта Анелия слиза на спирката пред дома си. Но както никога, жената не успява да стигне до там. „Подадох си десния крак и дясната ръка с чантата и почувствах как се затваря вратата и едно пропукване в левия крак. Автобусът тръгна и чантата ми започна да подскача по паважа. Десният ми крак започна и той да подскача и аз изпаднах в ужас”, разказа Анелия Иванова.

 

Единственият към момента свидетел Емил Попов разказа: „Автобусът започна да я влачи по паветата, след това спря, отвори вратата и жената падна, автобусът затвори вратата и продължи”.  Шофьорът така и не слиза, за да провери какво се е случило, а след като се свлича на земята, с помощта на Емил жената стига да близката стоянка, където таксиметров шофьор я откарва до „Пирогов”.

 

Следват няколко операции, за които Анелия плаща над 1200 лева. Седмица след случилото се с майка й, Велина подава и жалби - в полицията и в столичната фирма "Автотранспорт". От фирмата отказват да посочат кой техен служител е карал автобуса в деня на инцидента. Оказва се че, за да бъде санкциониран шофьора, е нужен втори свидетел. 

 

 „Търся или таксиметровия шофор, който е станал свидетел на случката или някой пътник, някой очевидец”, обясни Велина, дъщерята на Анелия. „Обещетението не е най-важното - важно е отношението”, твърдо вярва Анелия. Докато чака подходящото отношение тя ще прекара лятото със  счупен глезен със седем пирона и две плаки.