Инцидентът стана на главен път Е-79

 

 

Мотоциклетист се блъсна в два леки автомобила и тежкотоварен камион, се удари в разделителната мантинела, след което избяга от местопроизшествието пеш.

 

Куриозният инцидент стана в 12.45 часа днес на главен път Е-79 в района на село Бело поле, на около километър преди Благоевград. Идващият откъм местността "Антените" и град Дупница мотоциклетист на 300 метра преди отбивката за Благоевград се блъска в два леки автомобила, а след това и в камион с гръцка регистрация. Моторът се е блъснал последователно в задните леви калници на двата леки автомобила, а след това и в предната дясна част на гръцкия камион. След което се удря в металната ограда, разделяща двете разнопосчни платна на Е-79, което показва, че моторът се е опитал да се шмугне между превозните средства.


С охлузвания от удара в мантинелата мотористът помага да изтеглят машината му в аварийната лента, а секунди преди пристигането на линейката изчезва.

 

Водачите на двата леки автомобила и пътуващите в тях, казаха, че мотористът казал, че няма нужда от медицинска помощ. След като те все пак подали сигнал на тел. 112 за автопроизшествието, мотористът избягал пеш. Най-вероятно през нивата в посока тухларната край село Бело поле.

 

На място пристигна патрул на Пътна полиция-КАТ, полицаите взеха проби с полевия тест на тримата водачи, замесени в автопроизшествието. Избягалият мотоциклетист бил с червена тениска. При удара са се разхвърчали седалката и части от мотора. Каската на изпарилия се мотоциклетист е върху липсващата задна седалка.