Самоделна бомба гръмна под прозорците на Васил Василев

 

Семейство в Ботевград живее като във филм на ужасите. За девети пореден път стават жертва на атентат. Тази нощ самоделно взривно устройство е гръмнало пред прозорците на жилището им. За щастие, пострадали няма.

 

Всичко започва на 18-ти юни, с палежа на автомобил на семейство Василеви. Оттогава досега те стават жертва на 4 палежа и 5 взрива. Последната самоделна бомба е поставена пред прозореца на детската стая в апартамента на Васил Василев.

 

„Ние не живеем в града вече, защото сме уплашени, застрашени, имаме две деца, едното е на 6 години, другото е бебе”, сподели съпругата на Васил, Ренета.  „Страхувам се да няма отвличане”, призна Валентина Маринова, майката на Васил. Тя разказа и, че е получила писмо със заплахи.

 

Васил Василев е доскорошен търговски директор на куриерска фирма в града. Имал е и магазини. Слуховете в града са, че палежите и взривовете са свързани с наркотици. Семейството на Васил отрича той да е забъркан в наркопазара.

 

Полицията в Ботевград разследва случая, увериха ни от МВР, но отказаха коментар за атентатите. До момента не е ясно дали полицаите въобще имат заподозрян, макар извършителите на някои от нападенията да са записани с охранителни камери