Няма да има изключения при осигурителните прагове, заяви премиерът

 

"Изключението, което се прави за осигурителните прагове на тютюнопроизводителите, няма да бъде прието". Това заяви премиерът Бойко Борисов. 

Още по темата

 

"Снощи съм се скарал на вицепремиера Калфин, след като разбрах за осигурителните прагове и изключението, което се прави за тютюнопроизводителите. Така че това няма да бъде прието. Това го гарантирам", изтъкна премиерът.  

 

Вчера пред Нова телевизия социалният министър Ивайло Калфин обясни, че решението да не се променят минималните осигурителни прагове за тютюнопроизводителите е "един напълно обективен процес". 

 

„Много ми е забавно, когато някой ме обвинява в любов към Делян Пеевски. Мнението ми там е казано много отдавна и то публично”, заяви Калфин по повод обвиненията в лобизъм, които предизвика решението.

 

От своя страна Борисов изрази надежда да бъде уведомяван "друг път, когато има подобни желания или анонси в публичното пространство, защото това не е минало нито на съвет, нито на тристранка".

 

"Защото поемам пасиви, за които изобщо не съм знаел", категоричен бе той. По думите му, двамата с министъра на труда и социалната политика имат прекрасни отношения и въпросните текстове ще бъдат премахнати. 

 

След разговор с премиера социалният министър в крайна сметка ще промени първоначалното си предложение и ще внесе вариант, в който минималните осигурителни вноски във всички икономически дейности ще се увеличават с еднакъв размер – със 7.5%.