Разговори за вътрешната ни сигурност, бежанците и религията

 

Българските депутати почетоха паметта на жертвите на терористичните атаки във Франция и паметта на жертвите на руския пътнически самолет, който беше взривен край Египет с минута мълчание. След това започнаха и разговорите, които се разкъсаха между вътрешната ни сигурност, бежанците и религията.   

 

"Ние от ГЕРБ категорично се противопоставяме на опитите да се прехвърля вината върху цяла религия, както и върху отделен гражданин, който я изповядва. Противопоставяме се и на опитите да поставяме знак на равенство между терористите от "Ислямска държава" и бежанците", заяви Цветан Цветанов

 

"Човешката трагедия не трябва да се посреща с куршуми. Куршумите задълбочават и създават нови и нови трагедии. Трябва да се знае, че най-голям враг на исляма е ислямизмът", заяви Тунчер Кърджалиев от ДПС.

 

Извън очакваното осъждане на терора по света не липсваше и съмнението.

 

"За кой ли път ние предупреждавахме. Казвахме, че след т.нар. бежанци, за които се проляха толкова сълзи, има мнозина, които не се спасяват от война. Една част от тях идват, за да търсят по-лесен живот в Европа, но други идват, за да отнемат нашия живот в Европа", заяви Красимир Каракачанов.

 

"Дали целта не е вкарването на Франция в конфликта в Сирия”, усъмни се Янаки Стоилов. 

 

Последва призив за общи европейски действия, за справяне не само с бежанската вълна, но и с терора, който влезе в Европа. След това разговорът се пренесе у нас, а страхът - също. Дали обаче ще има още мерки у нас - днес не стана ясно.