Двамата бяха освободени срещу 6 хиляди лева гаранция

 

Софийската градска прокуратура настоява Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани под стража. Според прокурорите решението на съда да пусне двамата депутати срещу парична гаранция от 6000 лева е незаконосъобразно.

 

В протест срещу освобождаването им се посочва, че има реална опасност депутатите да извършат друго престъпление. Според прокуратурата Сидеров и Чуколов са със завишена степен на обществена опасност. Демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск.

 

На Чуколов и Сидеров бяха повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, заради среднощните драми в НАТФИЗ. Желанието на прокуратурата беше двама да останат в ареста за 72 часа, а след това - и за постоянно. Адвокатите им пък се оплакаха, че задържането на двамата депутати нарушава конституционните им права и е незаконно. 

 

В крайна сметка съдът ги пусна под гаранция с аргумента, че няма нито да се укрият, нито да извършат ново престъпление. Магистратите все пак отчетоха, че демонстративно и Сидеров, и Чуколов са използвали служебните си карти и са проявявали бруталност на обществени места.

 

Припомнете си подробности!