Юристи отказват да заемат мястото на Христо Иванов в кабинета

ГЕРБ водят разговори с трима кандидати за правосъден министър, съобщи във Велико Търново председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от Дарик радио

 

Още по темата

"Търсим кандидат, който може да получи подкрепата на почти всички парламентарно представени групи, защото знаете, че реформите в съдебната система трябва да се провеждат в един сериозен диалог както с министерството на правосъдието, така и от всички парламентарно представени групи", посочи Цветанов.

 

Той обясни, че двама от кандидатите са действащи магистрати. Юристи отказват да заемат мястото на Христо Иванов в кабинета.

 

Наследник на поста на Христо Иванов най-вероятно ще бъде гласуван още тази седмица - такива са очакванията на Цветанов.

 

Той обясни, че всеки ден се водят разговори по темата, но към настоящия момент няма кандидат, който да може официално да бъде обявен.

 

Ясно е обаче, че ГЕРБ няма да предложи свой член на партията за правосъден министър.

 

"Залагаме на чисто професионалната експертиза, защото това е изключително чувствителна тема за българското общество и винаги сме казвали, че съдебната система трябва да остане независима", заяви Цветанов.

 

Информация: Dariknews.bg  

 

Припомняме, че Христо Иванов подаде оставка преди седмица, при обсъждането на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа: