Те не ни подкрепиха в четири ключови момента, оплака се Антони Тренчев

 

„Привидно управляваме с АБВ, аз си спомням поне четири ключови момента, които те не подкрепиха. Те не подкрепиха антикорупционния закон, партидите в НОИ, съдебната реформа. Аз много се чудя мандатоносителят кого има за партньор в лицето на АБВ”, заяви в „Здравей, България” депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев.

 

Той коментира изказването на Румен Петков от АБВ, че Реформаторите не са декларирали пред Сметната палата над 90 000 лева приходи. „Точно от АБВ и Румен Петков очаквах повече експертиза по отношение на укриването на средства и на приходи. Въпросът, който мен ме дерзае, е „Точно Румен Петков и АБВ ли ще говорят за отчетност, укриване на доходи, за морал и ще дават оценки?”, заяви Тренчев.

 

„Нещата са много прости. Колегите от ДСБ, които отговаряха за счетоводството по време на последните избори, са превели от тяхната партийна сметка на сметката на коалицията 78 000 лева. Това са техни пари – от дарения, от субсидии, от членски внос. Това са чисти пари с ясен произход с ясна цел. По някаква причина счетоводителят е сбъркал и вместо 78 000 лева е отбелязал, че са преведени 3000 лева. Това е голямата драма. Има и няколко проблема с дарения, свързани с попълването на декларациите”, обясни Антони Тренчев. 

 

"Това са ченгеджийски номера, те си правят техните игри с цената на това за малко да бутнат правителството", коментира още той.