Разказват близките им

 

Кои са биячите от Околовръстния път? Близките на Христо Христов смятат, че той и останалите двама са били провокирани да бият. 

 

Междувременно спортистите  от боен клуб „България” се разграничиха от поведението на кикбоксьора Георги Близнаков, с когото са тренирали заедно. Христо и Георги се виждат най-ясно на клипа, заснет от съпругата на Васко Наумов – Мария. 

Още по темата

 

Единият от нападателите на Наумов и съпругата му е 22-годишният републикански шампион по бокс Христо Христов от Червен бряг. През 2011 година е награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в града.

 

Христо Христов идва в София преди малко повече от месец и става охранител на Ивайло Борисов-Ториното. Баба му твърди, че не е агресивен и досега не се е бил. Тя смята, че той е бил провокиран да извърши насилието, което видя цяла България.

 

На клипа ясно се вижда и 46-годишният кикбоксьор Георги Близнаков. Той е от Пазарджик. Спортистите, които го познават, се срамуват от поведението му.

 

"Опитва се да играе някакъв бокс, но нивото му е слабо. За съжаление с Георги бях в националния отбор през 2010 година и на първенството в България и Румъния. На него не му пречеше в хотел, примерно, да има големи претенции, да се кара на сервитьорите и т.н.”, разказа Камен Георгиев, световен шампион по няколко бойни изкуства.

 

Междувременно от Боен клуб „България” се обявиха срещу поведението на биячите от Околовръстното  и ги поканиха „на превъзпитание”. 

 

Трима от първоначално задържаните четирима биячи засега остават в ареста. Ако се докажат престъпленията, в които са обвинени, присъдата може да е до 10 години затвор.