Скоро в Лондон създават международен център по антикорупционно право

 

Единен механизъм за борба с корупцията. Това обсъждат в Лондон лидери от цял свят по време на антикорупционна среща на върха. 

Още по темата

 

В най-скоро време в британската столица ще бъде създаден международен център по антикорупционно право. Той ще разследва корумпирани обществени фигури и ще връща крадени финансови активи от офшорни зони.

 

На срещата стана ясно, че в близките месеци в България ще дойде директорът на Международния валутен фонд - Кристин Лагард, която искала  лично да се запознае с усилията ни в борбата срещу контрабандата.

 
"Какво ме учуди или какво удиви, впечатли, е колко дълбоко познават нашата дейност в борбата срещу контрабандата. Може би, защото тя се развива на територията на много страни - цигарите пътуват чак до Лондон, алкохолът в други посоки, наркотиците, и просто всички - явно службите са им докладвали  - знаят за огромния  успех, който имаме там. Аз се бях подготвял да изнасям данни - колко милиарди в бюджета повече ..но то не стана нужно", коментира премиерът Бойко Борисов.