За това сигнализираха зрители, които са се лекували там

Потресаващи условия в клиника на една от най-големите болници у нас - Александровска. Падащи мазилки, изключително ниска хигиена и липса на чаршафи в клиниката по кожни и венерически болести. За това сигнализираха зрители, които са се лекували там.

Преди няколко седмици жена влиза за лечение в кожното отделение на Александровска болница. Запазваме анонимността й, тъй като се притеснява да застане с лицето си пред камера.

Любителските кадри, които наши зрители заснемат, показват картината отвътре. Падаща мазилка, захабени и скъсани балатуми, разнебитените шкафове и гардероби. Това е обстановката, в която болните са принудени да се лекуват.

Пациентите се оплакват и от липсата на спално бельо. Проблеми има и със санитарния възел. По думите на пациентката баня няма, а хигиената в тоалетните е под всякаква критика.

Опитът на екипа на Новините на Нова да влезе с камера в клиниката удари на камък. Първоначално от болницата бяха готови да дадат интервю и да покажат условията в клиниката. Изненадващо обаче се отказаха от намеренията си и обясниха, че ще получим само писмено становище.

От лечебното заведение признават, че лошите условия, в които  болните се лекуват, а лекарите работят са факт. Обяснението е, че основният ремонт ще струва около 4 млн. лева, които болницата трудно може да задели от бюджета си. Уверяват, че  ремонт ще има, но не е ясно кога.