Това се случило по време на пътуване в Ню Йорк

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е похарчил над 600 000 долара държавни пари по време на 6-дневно пътуване до Ню Йорк, включително 1600 долара за личен фризьор, се казва в доклад за разходите му, цитиран от Асошиейтед прес и БТА. 

Пътуването на премиера за сесията на Общото събрание на ООН миналата есен включва 210 долара за перални услуги, 1862 долара за храна и почти 20 000 за пренасяне и складиране на мебели.

Адвокатът Шачар Бен Меир е получил доклада за тези разходи, след като осъдил канцеларията на премиера и външното министерство. Той поискал тази информация в края на октомври от канцеларията на Нетаняху, откъдето го препратили към министерството. След като му казали да чака три месеца, той дал под съд в Ерусалим и двете ведомства. 

Адвокатът показа доклада на АП днес. Документът заплашва да потвърди незавидната репутация на премиера и неговата съпруга Сара заради склонността им към разточителен и луксозен живот, която дразни обикновените израелци, отбелязва агенцията. При това в тази информация не са включени разходите на Сара Нетаняху за пътуването. Не са включени и цените на самолетните билети на стойност 1,5 млн. долара. Не се уточнява дали става дума само за билета на семейство Нетаняху, или на целия съпровождащ го екип.