Ърнестин Шепърд е пример за това, че никога не е прекалено късно да промениш живота си

Най-възрастната бодибилдърка в света навърши 80 години. Ърнестин Шепърд от Балтимор доказва, че годините не са от значение, когато правиш това, което обичаш.

Тя има тяло, на което биха завидели десетки жени, и към днешна дата продължава да участва в различни състезания и маратони, предаде Vesti.bg

По темата

Описва се като не особено активен човек, който не харесва физическите упражнения, до навършването ѝ на 56 години.

Тогава тя и сестра ѝ - Милдред, пробвали бански костюми и това, което видели в огледалото никак не им харесало. Двете започнали да се занимават с аеробика, а с времето това се превърнало в любимото им занимание. 

Нещо повече, сестрите мечтаели да станат най-възрастните културистки в света.
След като Милдред получава инсулт и умира, Ърнестин не се чувства добре, но решава да продължи начинанието, в памет на сестра си.

Сбъдва общата им мечта през 2010 г., когато влиза в Книгата за рекорди на Гинес, като най-възрастната културистка.

Денят на 80-годишната жена започва с медитация в 3 ч. сутринта, следва бягане, а в 8 ч. Ърнестин започва тренировката си.

За приготвянето на храната ѝ се грижи нейният съпруг, с когото са щастливо женени от 60 години. За да поддържа форма, тя хапва ориз, яйца, пилешки гърди, кестени, зърнени храни, придружени с обилно количество вода. 

Ърнестин е пример за това, че никога не е прекалено късно да промениш живота си и да се погрижиш за себе си. С воля, постоянство и много труд, тя доказва, че не годините са от значение, а силата на духа.