Движението в района бе затруднено

Критично кръстовище в София. За втори път на едно и също място в столицата става една и съща катастрофа - между трамвай и автобус. След снощния инцидент, за щастие, трима души се отърваха с леки наранявания. Припомняме, че трамвай и автобус се удариха в района на метростанция Стадион "Васил Левски". Инцидентът стана между трамвай, движещ се по линия 12 и автобус по линия 204 на кръстовището на бул. "Драган Цанков" и бул. "Евлоги Георгиев". 

Кръстовището наистина е сложно и предстои разследването да установи кой къде се е движел. Колкото до самия трамвай, участвал в катастрофата, можем да видим, че щетите по него не са сериозни. Счупен фар, счупена броня и счупено стъкло. 

По преценка на хората, които работят тук, в трамвайното депо "Банишора" щетите са за около 1000 лева. Иначе хората вътре най-вареоятно са почувствали силен шоков удар. 

Ноевмри 2014 година. Трамвай и автобус във фатален сблъсък. 7 души са пострадали. Причината - автобусът преминал на червено. Снощи се разиграва почти същата ситуация. Разликата е само в броя на пострадалите - трима. Ето обяснението на шофьора.

Дете на три години, ученик и млада жена пострадаха при катастрофата. И тримата пострадали са откарани в болница, но не са тежко пострадали. Кой е виновен за поредния инцидент между коли на градския транспорт?

„Имаше писъци насам-натам. Когато отвори вратата, хората изскочиха, имаше ударени, одраскани, там имаше едни, които се поливаха с вода”, разказа друг очевидец на инцидента. 

Според очевидци шофьорът е минал на жълто, а ватманът е наппаривил всичко възможно, но не е успял да спре и е последвал адския удар.

Шофьорът на автобуса има 40 години стаж в градския транспорт и има друга версия за сличилото се.

„На зелено си минавам, когато ме удари светна жълто. Той може би изобщо не е спирал. От спирката може би е тръгнал и не изчакал да му светне на него, за да тръгне и не може да спре”, разказа шофьорът на автобуса Николай. 

Очевидци твърдят, че автобусният шофьор с 40-годишен стаж зад волата е преминал на червено.
Разследването трябва да установи кой точно е нарушил правилата. Друг един детайл обаче е много по-притеснителен. Автобусният шофьор се оказа с 12 акта за нарушения, макар и в годините извън системата на градския транспорт.

„Направихме справка на шофьора на автобуса, има 12 акта в момента в дългия си трудов стаж, от които пет са за леки пътно-транспортни-произшествия”, добави началникът на КАТ – София Тенчо Тенев. Алкохолните проби и на ватмана и на шофьора на рейса са отрицателни.

Според директора на столичния електротранспорт причината за този и останлите инциденти на кръстовището е светофарната уредба. 

Алкохолните проби и на ватмана и на шофьора на рейса са отрицателни. А пострадалите при инцидента снощи. Те са четирима души. Прегледани са от лекар и са освободени.

Репортери: Десислава Георгиева, Николай Василковски

Видео: Данаил Тодоров/ Ивайло Атанасов

Снимки: Данаил Тодоров/Добромир Видев