Тенисистът споделя, че оказаната му чест е много по-важна от успехите на големите турнири

Моментът, в който ще изляза с британското знаме в ръка на откриването на Олимпиадата в Рио, ще бъде най-великият в цялата ми кариера”. Това заяви развълнуваният от оказаната му чест тенисист Анди Мъри, цитиран от BBC Sport.

По темата

29-годишният британец е първият тенис играч, който ще изведе делегацията на своята страна на най-големия спортен форум. В Рио той ще се бори да защити титлата си от Лондон 2012.

Правото да поведа атлетите на Великобритания е по-важно от спечелването на който и да било турнир. Аз познавам това чувство. Но усещането, когато ме поканиха да бъда знаменосец, беше много, много по-различно. Никога не съм се чувствал по-горд”, споделя Мъри.

Той е твърдо решен да опита да носи флага с една ръка. Идеята му хрумнала, след като видял снимки на атлети, правили това на церемониите по откриването на предишни олимпиади.

Очаквам събитието да бъде изключително емоционално. Ще се наслаждавам на всеки миг! Нямам търпение да настъпи големият момент! Сигурен съм, че това ще бъде една невероятна нощ”, казва още тенисистът.

Редактор: Маргарита Стоянчева