Прокуратурата внесе обвинителния акт

Биячите от „Околовръстното шосе” отиват на съд. Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу мъжете, които през февруари пребиха Васко Наумов след спор на пътя. 

Александър Гечев е обвинен в две престъпления – нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Гечев ще бъде подведен под наказателна отговорност и за това, че в съучастие като извършител с Георги Близнаков и Христо Христов, е нарушил обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

По време на движение те са засекли другия водач, с което са го принудили да отбие и спре колата в локалното платно за движение. Гечев, Близнаков и Христов започнали да викат на висок глас и при излизането на Васко Наумов, Александър Гечев слязъл на пътя, демонстрирайки заплашително, че носи черен пистолет в кобур на кръста си и с метална палка нанесъл удари на Наумов.

Другите двама души, участвали в побоя – Георги Близнаков и Христо Христов, са обвинени за извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост.

Според прокуратурата Близнаков и Христов, в съучастие с Александър Гечев, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанасяне на удари с метална палка в областта на тялото и главата на пострадалия Наумов, както и на пътуващата с него жена.

Предстои насрочване на делото от СРС.

По темата