За какво разговаряха те?

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск прие основателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг, съобщи прес службата на Светия престол.

„Двамата разговаряха как да се използват комуникационните технологии за борба с бедността, за междукултурно сближаване и вдъхване на надежда на най-бедните и уязвимите", информира пресслужбата на Ватикана, цитирана от в. „Месаджеро” и БГНЕС.

Марк Зукърбърг е бил на аудиенцията заедно със съпругата си Присила Чан. Той е в Рим, за да изнесе лекция в престижен университет.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК.

Интересно е да се отбележи, че създателят на Facebook за първи път облече костюм. Обикновено той носи дънки и сиви тениски, въпреки високия пост, който заема. 

 

"Присила и аз имахме честта да се срещнем с папа Франциск във Ватикана. Казахме му колко се възхищаваме от неговото послание на милост и състрадание, и как той е открил нови начини за комуникация с хора от всяка религия по света. Ние също така обсъдихме значението за свързването на хора, особено в някои части на света без достъп до интернет.  Това беше среща, която ние никога няма да забравим. Успяхме да усетим неговата топлина и доброта, и колко много го е грижа за това да се помага на хората", написа на страницата си във Facebook Марк Зукърбърг.