Отец Стоян твърди, че интуицията го е завела в НДК

В изборната нощ освен изненадващи резултати, се случи и още нещо необичайно. Свещеник застана на журналистическите микрофони и попита спечелилия първи тур генерал Румен Радев ще въведе ли вероучението като задължителен предмет в училище.

Въпросът кой е отец Стоян отведе екипа на NOVA в Стамболийски. Там той е свещеник в църквата "Света Троица".

Той твърди, че е само един обикновен свещеник, а да отиде в НДК му е казала интуицията. Това не е първия досег на отец Стоян до властта. Преди години той участва в учредителния комитет по издигането на Георги Първанов за президент. Благославял е и Пламен Орешарски, но споделя, че уважава всички партии. За 32 години служба се е срещал с трима от четиримата президенти.

Отец Стоян също прави грешки. Преди три години духовникът си навлече гнева на митрополит Николай, защото обяви, че в храма му е станало чудо - проходила е жена. С днешна дата не е ясно – има или няма чудо, а отец Стоян продължава да е свещеник в манастира "Света Троица".

А Вие кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.