Те трябва да са доставени в секциите в цялата страна до събота

Най-късно до събота бюлетините за балотажа на президентския вот трябва да стигнат до всички секции в страната. Дотогава те ще се пазят при строги мерки за сигурност.

По темата

За да се гарантира тя, печатането на бюлетините е поверено на Българската народна банка.

Те трябва да са бели, изработени от плътна непрозрачна хартия, подредени в кочани по сто и с двойна защита – първата – специална полиграфическа, а втората – от БНБ.

Запазват се номерата от първия тур, както и всички контроли и отличителни знаци на бюлетината, обясниха от ЦИК.

Бюлетините ще бъдат по-къси и ще трябва да се сгъват по начин, по който хем да се запази тайната на вота, хем да се откъсне отрязък с уникален номер.

Избора си ще посочваме с X или V, изписани със син цвят в квадратчетата срещу имената на Цецка Цачева и Румен Радев или „Не подкрепям никого”. При грешка ще имаме право и на втори опит. Но само веднъж. Всяка бюлетина, която стане жертва на художествени заложби, ще бъде обявена за недействителна.

Този от кандидатите, който спечели по-голяма подкрепа, независимо от гласовете „Не подкрепям никого”, ще е новият стопанин на „Дондуков” 2.

Ако гласуваме само на един от двата тура на изборите за държавен глава – няма да се налага да извиняваме отсъствието си от вота, тъй като все пак сме взели участие в него.