За случката пред NOVA разказаха потърпевшите

Отново агресия на пътя! Младо семейство с малко дете е било нападнато в автомобила си от изнервен шофьор в столичния квартал „Драгалевци”. Случката завършва със счупено стъкло и без пострадали.

По темата

7.30 ч. в четвъртък сутринта. Обикновен делничен ден за семейство Илиеви. Стойко е ски инструктор, а Искра – PR експерт. Тръгват от квартал „Драгалевци”.

Потеглихме с личния автомобил в посока центъра към Седма гимназия, за да закараме големия ми син на училище. В посока „Хладилника”, след кръговото, спрях на в отбивката на магазин да оставя дядо ми на спирката. Изчаках да преминат повечето коли, имаше минимална видимост, след което се преустроих да се включа в движението и зад мен от една кола започнаха да ми свирят. Аз не предприех никакви мерки, продължих пътя си надолу, след което започнаха свирки, засичания. За да избегна ПТП, отново продължих. Не спряха обаче засичанията, заставането кола до кола, упреци, нареждания да отбия”, разказа Стойко пред NOVA.

Когато спира на следващия светофар, от съседната кола излизат младо момче от ромски произход, неговата майка или баба и още една млада жена. Започват да блъскат по колата на Стойко, да псуват, а младият агресивен мъж дори опитва да счупи едно от стъклата с юмрук

Явно искаха да се бием. Аз се притесних за жена ми и детето. Не съм агресивен, но последствията можеха да бъдат много по-сериозни”, обяснява потърпевшият.

Той твърди, че с нищо не е предизвикал другия шофьор.

Младото семейство вече е пуснало жалба в полицията. Надяват се някой да е заснел случилото се или да се появят свидетели, които да потвърдят показанията им пред разследващите.