Според адвокатите на Илиян Рангелов случилото се е "нелеп инцидент"

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста обвинения за жестокото убийството от ревност на 26-годишната Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, съобщи Дарик радио - Пловдив.

По темата

Мъжът и защитниците му поискаха задържането му под стража да бъде заменено с домашен арест. Според адвокатите Илиян Рангелов е с чисто съдебно минало, а случилото се през нощта на 29 декември определиха като „нелеп инцидент".

Затвор от 10 до 20 години е наказанието, което се предвижда в закона за извършеното от Илиян Рангелов престъпление.

Той е направил пълни самопризнания пред разследващите, а мотивът за убийството на младата жена, която му е била годеница, е патологична ревност. В дома му е намерен ножът, с който е извършил престъплението.

Тялото на 26-годишното момиче беше намерено в полунощ на 29 декември в близост до дома, в който живеела с Илиян в Куртово Конаре, след като не се появила на обичайното място, от където тръгвала на работа. Тя е трябвало да бъде нощна смяна в месарска фирма в съседното село.

По тялото на младата жена бяха открити видими следи от насилие.

Убиецът на момичето е направил опит да се самоубие в ареста, като си пререже вените. Рангелов е бил настанен за пет дни в болница.

Още новини от региона четете тук.