Как полицията е стигнала до тях и какви са доказателствата?

Две 17-годишни момчета са задържани за убийството на 59-годишния таксиметров шофьор в русенското село Николово. 

По темата

Все още обаче не са повдигнати обвинения срещу тях. Очаква се до часове прокуратурата да реши дали да издаде заповед за задържането им за 72 часа.

Двете момчета са направили пълни самопризнания

С помощта на източник на NOVA полицията е стигнала до двамата тийнейджъри. Късно снощи са намерени и веществени доказателства –окървавено яке и нож. Разпитани са и свидетели.

Часове след тежкото престъпление, с екипа ни се свърза младеж. Негови приятели го помолили да ги прибере с колата си от село Николово. Разказва ни, че ги качил и по пътя разбрал за убийството. 

Въпреки уплахата, младият мъж се вслуша в съвета ни и предостави информацията на полицията. 

Часове след престъплението, полицията открива и оръжието - захвърлен в контейнер за смет нож. С него 59-годишният таксиметров шофьор е бил наръган десетки път. А най-вероятният мотив - грабеж. Оборотът, който шофьорът имал в себе си, бил 60 лева. 

Задържаните младежи са познати на полицията. Регистрирани са  в детска педагогическа стая за кражби, вземат и леки наркотици. 

Адвокатът на едно от задържаните момчета заяви, че ще ги съветва да мълчат. 

 

Припомняме, че малко след 4.30 часа сутринта обитателите на къщата чуват кучешкия лай и стават да видят какво става. Тогава намират труп пред вратата на къщата си и се обаждат на спешния телефон.

Жертвата работи от 10 години в една от най-големите компании в региона. Оттам казаха, че той е бил изключително съвестен и коректен.

Репортер: Наталия Йорданова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.