Ще има ли скоро стабилно правителство?

„За първи път България може да има официално националисти в управлението. На хората това ще им хареса. Нашите националисти не са възприемани като радикали, харесват ги от ляво, и от дясно. Те обаче имат един голям противник и това е самият Бойко Борисов. Борисов ще започне да прави с тях това, което правеше с Реформаторите”, коментира в студиото на „Здравей, България” социологът Първан Симеонов. 

По темата

А какво смятат за поскъпването на парното и топлата вода?

„Всички специалисти, които изслушах в последно време, казват, че има нещо нередно в решенията на КЕВР. Но този път ударът е изчислен – идва лято. Съответно на хората няма да им е до това да протестират за парно, но може да протестират за други неща. Като че ли този път го изчислиха, но ако сервират някакво безобразие през лятото, пак ще има протест”, заяви политологът Евгений Дайнов. Коментарът му идва след решението на КЕВР да увеличи цената на парното и топлата вода между 18 и 38% в цялата страна.

По думите на социолога Първан Симеонов от КЕВР са начертали доста добър политически календар.

„Първо, идва топлият сезон. Второ, най-вероятно ще се разберат нещо за пенсиите. И като се замислите, това, което предстои като политическа картина горе-долу ще се хареса на българите. Честно казано, в топлите месеци хората може да позабравят за това, което им се случи веднага след изборите”, добави социологът Първан Симеонов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си