Съдът реши той да остане в ареста

Шведският турист, изритал камериерка в хотел в „Слънчев бряг”, се изправи пред съда. Въпреки че се разплака пред съда и каза, че съжалява за постъпката си, магистратите го оставиха в ареста. Ралф Георг заяви, че е бил пиян и не помни нищо. А молбата му да не го връщат в затвора, защото няма да се укрие, остана без уважение. 

По темата

Заради непредизвиканото нападение над камериерка днес шведският турист Ралф Георг беше посрещнат с недоволство. Пред хората пред съда заяви, че се срамува от постъпката си, но и, че не помни нищо.

Нападателят заяви пред съда, че е  готов да се извини на ударената камериерка, дори да я обезвъзмезди финансово.

„Не ме е потърсил по никакъв начин. Аз не приемам такива извинения, защото това е фалшив начин на общуване”, заяви пострадалата Диана.

Ралф признава, че преди срещата си с камериерката е изпил голямо количество алкохол.

„През цялото време ни обясняваше, че много е пил, изключително много алкохол. И в самолета, и в таксито”, обясни адвокат Петя Чернаева- служебен защитник.

Ралф Георг поиска да го освободят от ареста, защото не можел да се храни, а имал и здравословен проблем. Прокуратурата настоя за арест заради дръзкия хулигански акт.

„Искаме на територията на Република България, не само Несебър и „Слънчев бряг”, да се спрат тези безконтролни поведенчески прояви на туристи, дали са български или чужди граждани, най-вече чужди граждани, които много добре си знаят и си спазват законите в тяхната република, а идват тук и правят каквото си искат”, заяви Радост Бошнакова от Районната прокуратура в Несебър.

Съдът в Несебър остави шведския гражданин в ареста, защото няма постоянен адрес у нас. А пострадалата е завела иск.

„Принципно смятам, че трябва едно парично обезщетение, което не знам какъв размер ще бъде.Това адвоката ще движи тези въпроси”, заяви пред NOVA Диана.

Решението на съда не е окончателно. Очаква се съдебният процес, който ще се проведе по бързото производство, да се проведе още в началото на следващата седмица. 

Новината не подминаха и шведските медии. Статиите им ВИЖТЕ ТУК

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.