Жестокото престъпление беше извършено през март 2015 година

Тежки присъди за тримата бивши охранители от Гранд мол - Варна, които през март 2015 година убиха болен мъж. 

По темата

Варненският окръжен съд реши, че 27-годишният Ангел Н. от Кърджали трябва да отиде зад решетките за 18 години,  24-годишният Красимир Д. от Ямбол – за  16 години, а 21-годишният варненец Цветан М. – за 15 години.

И трите ефективни наказания ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим след влизане в сила на присъдата. Към момента тримата бивши охранители се намират във варненския затвор.

На 14 март 2015 г. в 11 часа Ангел и Красимир получили сигнал за клошар, който проси пари от посетителите в мола.

Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това жертвата Нягол Петров бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център.

До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на търговския център, охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения.

Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите Ангел снимал с мобилния си телефон.

При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Около 12, 26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12, 50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимите охранители установила, че са лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес