Те бяха отправени от ГЕРБ

Заплита се интригата с новите изтребители за армията. От президентството отхвърлиха обвиненията в лобизъм за шведските „Грипен"”.

По темата

Те бяха отправени от ГЕРБ, които заподозряха държавния глава в натиск за избора на точно тези изтребители.  И поискаха анкетна комисия да провери  дали няма „корупционна схема на най-високо политическо ниво”.

Правилата за избор на нови изтребители са определени от  предишния парламент, това беше отговорът на президентството. Пред NOVA секретарят по отбраната и бивш служебен министър Стефан Янев коментира ,че служебното правителство не е избирало самолети, нито е водило преговори с доставчици.

„На мен не ми е известно да е лобирал нито президентът, нито който и да било”, заяви Стефан Янев, секретар на президента по сигурност и отбрана. „Ако имат желание, можем да им помогнем с нашата експертиза”.

А вицепрезидентът Илияна Йотова видя в скандала търсене на противоречия. 

„Имам усещането, че ГЕРБ се връща в онези години, от първия мандат на г-н Борисов, от който се надявах, че всички ние сме се отказали – за връщане на един конфронтационен диалог, който цели противоречието в българското общество”, заяви Йотова. 

БСП също влезе в скандала на страната на президента. Според „червените” ГЕРБ атакуват Радев след изказването му, че иска специален независим орган да разследва корупцията по високите етажи на властта. Страхът от президента и волята му да се разровят нечистите сделки от прехода, всъщност е причина управляващите да искат анкетна комисия за изтребителите, смята Корнелия Нинова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.