Бизнесдамата отговаря на обвиненията на премиера Бойко Борисов

„Синдикът на „Полимери” – Иван Балабанов - опустоши предприятието. Синдиците в България са облечени в безконтролна власт”. Това заяви в „Здравей, България” бизнесдамата Евгения Банева, която отговори на обвиненията на министър-председателя Бойко Борисов. В понеделник премиерът каза, че Баневи са извършили „пладнешки грабеж” на завода.

Борисов нарече сделката за "Полимери" "пладнешки грабеж"

„Аз не съм виновна, че синдикът не е намерил пари, за да поддържа резероварите в идеален вид, както ние сме ги поддържали”, добави Банева.

По думите й „Полимери” можеше да го има – бизнесмените са внесли оздравителен план след обявяването на завода в несъстоятелност. Според Банева Варненският окръжен съд, в лицето на съдия Цвета Павлова, не е обърнал внимание на въпросния план.

„От 12 декември 2012 година фирмата, която е закупила мажоритарния дял на „Полимери”, не е  в управление на предприятието. То си има назначен синдик. През 1997 година е първият етап на приватизацията, а през 1998 – вторият етап. От 2012 до 2017 предприятето се управлява от синдик Иван Балабанов.

Борисов е бил вкаран в заблуда. Опоскването на предприятието е било ужасяващо и аз видях от кадрите.

Заводът е обявен във фалит заради задължения от 33 000 лева. Над 200 милиона лева са активите”, обясни Евгения Банева.

Тя попита: „Как така от 1997 до 2012 година няма проблем с този отпадък – резервоарите, в които се държи той по това време, са перфектно обслужвани. Изведнъж, 4 години след влизането в несъстоятелност, се казва, че този отпадък е много опасен и няма как да бъде управляван. В договора за приватизация си пише, че този отпадък го има и трябва да се съхранява”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.