БСП показа нова схема на роднински назначения от ГЕРБ

Оставка в ГЕРБ и нови, още по-тежки обвинения между управляващи и опозиция. След „Кумгейт” народният представител от мнозинството Делян Добрев напуска депутатското си място. Това отключи истинска война в парламента.

След Хасково, БСП извади друга цветна диаграма, според която по върховете на държавното дружество „Булгартрансгаз” работят верни съпартийци и изобилие от депутатски майки, съпруги, куми и кумове. 

Атаката на БСП се разпростря от главния герой на „Кумгейт” Делян Добрев към друг народен представител от ГЕРБ - Александър Ненков. След защитата, ГЕРБ мина в атака, при това в същия сектор - енергетика.

 „Къде работи съпругът на Корнелия Нинова? Вярно ли е, че работи в „Лукойл”? спонсорирал ли е „Лукойл” кампания на г-жа Нинова и БСП?”, попита Цвета Караянчева.

Така в двустранната канонада от обвинения темата на деня – а именно депозираната оставка на Делян Добрев, остана на заден план.

Ако това е война, аз явно съм първата жертва, защото успяха да ме окепазят много бързо и лесно. Излязох виновен за всичко. Широката подкрепа, която виждам в последните два дни е оценка за моята работа. Не е Йончева тази, която ще го направи”, заяви Добрев.

Той прикани Елена Йончева в следващите 24 часа да извади имена, фирми, икономически групировки и кой какви пари е взимал и давал или да му се извини.

„Тази нейна история мина всякакви разумни граници. Това не означава, че аз няма да заведа дела срещу нея, но все пак нека видим и нека тя самата поне един морален акт да извърши“, заяви още Добрев.

Според него в тази история около него е имало добре скалъпени малки истини, които да изглеждат на зрителите по един ужасен начин.

„С тази атака нищо чудно да се цели да се прикрият други неща, които се случват в държавата в момента“, посочи той, като даде пример с новите обвинения срещу Румен Овчаров.

„Всички много добре знаем какви са обвързаностите между Румен Овчаров и Корнелия Нинова“, допълни Делян Добрев.

БСП обаче предложи друг прочит на скандала с Добрев, хасковския кмет и процесите в ГЕРБ.

„Тежка вътрешнопартийна криза, която ще се отрази на управлението”, заяви Валери Жаблянов.

Парламентът ще гласува оставката на Делян Добрев в сряда.

„Аз лично няма да гласувам оставката. Искам г-н Добрев да бъде в парламента”, категорична бе Цвета Караянчева.

Така иска и председателят на парламента Димитър Главчев.

"За разлика от други депозирани оставки, които винаги сме казвали, че са личен акт, в този случай при евентуална депозирана оставка от Делян Добрев ще има и там доста разгорещени дебати. Така прогнозирам, но нека да не гадая по-добре", каза Главчев.

Делян Добрев обаче не отговори на въпроса ще стои ли насила депутат, ако колегите не го пуснат да си ходи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.