Основен приоритет в Бюджет 2018 ще бъде образованието и повишаването на заплатите

Кабинетът в битка с бедността. Основен приоритет в бюджета за следващата година ще бъде образованието и повишаването на заплатите обяви пред бизнеса премиерът Бойко Борисов. Как България да стане по-добро място за живот и как да привлече повече чужди инвестиции? 

Премиерът е категоричен - основните постижения на правителството през последните няколко години са: инвестицията в образованието и социалната политика, изграждането на европейски пътища и създаване на стабилни връзки между България и останалите държави на международната сцена. 

БЮДЖЕТ 2018: Ръст на минималната заплата и повече пари за образование

И още важна информация! Пари в хазната имало достатъчно. Те обаче трябва да се харчат разумно, защото в период на политическа криза, възникват много непредвидени разходи. По думите на Бойко Борисов тези пари са събрани в хазната през последните няколко години, благодарение на борбата с контрабандата. За сравнение премиерът посочи, че по време на първия кабинет "Борисов" сивият сектор в страната е бил над 30%, а към момента той се е свил до 6-7 на сто. А събраните пари ще бъдат похарчени за по-високи заплати в социалните сфери. 

"Имахме приоритет образованието. Затова решихме - двойно увеличение на учителските заплати. 700 млн. лв. сме отделили повече за доходи в отделните сфери и пак една надпревара за харчене. Всеки иска повече, иначе протести. Всяко изкривявяне на модела ще даде резултат. Като дойде петък, няма разминаване по улиците - вижте ул. "Витоша"! Ние имаме абсурдна социална поритика - плащаме за всичко и навсякъде. Кметовете всеки ден казват, че такова искане на пари никога не е било", коментира премиерът Бойко Борисов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.