И двамата са съзнавали какво правят

Двамата непълнолетни братя, задържани за жестокото убийство на 77-годишна жена от Провадия, остават в ареста. Това реши Окръжният съд във Варна. Момчетата са обвинени в грабеж, изнасилване и убийство. Въпреки че са едва на 14 и 17 години, те са осъзнавали напълно какво престъпление вършат, смятат магистратите.

14-годишният Осман и 17-годишният Станислав са регистрирани в Детска педагогическа стая отдавна, заради множество извършени кражби и грабежи. 

Гледат мярката на братята убийци на жена от Провадия

Братята са отглеждани от баба си и дядо си в Провадия. Родителите им са в неизвестност, бащата е обявен за общодържавно издирване по съдебно производство срещу него. От прокуратурата определят момчетата като изключително обществено опасни, без чувство за вина и с прогресиращи престъпни прояви. 

Убиха възрастна жена в дома й в Провадия

„Деянието е изключително жестоко и изключително брутално. Спрямо тях са предприемани възпитателни мерки, които очевидно не са били достатъчно ефективни”, коментира Радослав Лазаров от Окръжната прокуратура – Варна.

Задържаха двама непълнолетни за убийство на възрастна жена

Защитникът на големия брат поиска по-лека мярка, но съдът отказа. Адвокатът на малкия обаче се съгласи с искането на прокуратурата за най-тежката мярка.

Ако признаят вината си, братята ги очаква наказание от 5 до 8 години лишаване от свобода, ако не признаят - от 10 до 12 години затвор.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.