Престъпна група е поставяла скимиращи устройства на банкомати в различни страни от Европа

Европол арестува четирима българи от глобална престъпна мрежа, за която се смята, че е отговорна за поставянето на скимиращи устройства на банкомати в различни страни от Европа.

След поставянето на устройствата банкоматите са били изпразвани в държави извън Европа, съобщава фирма за киберсигурност.

Франция осъди четирима българи за кражби на кредитни карти

С извършването на тези арести е приключило разследване, което е отнело две години и е обхванало целия европейски континент, Южна Америка и Азия.

Група източила над половин млн. евро от банкови карти, арести и у нас (ВИДЕО)

Скимиращите устройства са често използван от престъпниците инструмент за кражба на данните на банковите сметки на нищо неподозиращите потребители на банкомати.

Арестуваха трима българи, източвали кредитни карти в Сърбия

Устройствата почти винаги са неразличими, потребителите трудно могат да ги забележат, а в същото време са изключително лесни за изработка и употреба.

Операцията е ръководена от италианската, българската и чешката полиция, с помощта на Европейския център за киберпрестъпления на Европол.

„Ничия земя”: Нови начини за източване на банкови карти

Конфискувани са повече от 1000 кредитни карти, а събраните доказателства за криминални международни транзакции са на стойност над 50 000 евро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.