Причината - твърдения, че е пропилял средства за плащане на парламентарни служители

Привърженикът на Brexit Найджъл Фараж ще се прости с почти половината от годишната си заплата в Европейския парламент заради твърдения, че е пропилял средства. Парламентарен източник потвърди историята във вестник "Гардиън", че шефовете на Европейския парламент трябва да приспаднат 40 000 евро, информира БГНЕС. 

"Има отмъстителна кампания от страна на Европейския парламент за селективно преследване на евроскептични депутати, партии и групи. Това твърдение е част от политически мотивираното нападение", заяви говорител на евроскептичната политическа група Европа за свобода и пряка демокрация (EFDD) в парламента. 

Найджъл Фараж е първият британски политик, срещнал се с Тръмп (СНИМКИ)

Твърденията срещу Фараж се отнасят до средства, предназначени за плащане на парламентарни служители, които вместо това вършели национална политическа работа. 

"Парламентът плаща заплати на сътрудниците на депутатите за работа, пряко свързана с техния европейски мандат. В случаите, когато администрацията, след дълъг и подробен процес, не получи необходимите основания за изразходване или извършена европейска работа и членът откаже да изплати парите, започваме процедура по възстановяване", заяви говорителка на Европейския парламент. 

Няма да има втори референдум за членството на Великобритания в ЕС

Въпреки че се оттегли от поста като лидер на UKIР Фараж се държи на положение и по-рано тази седмица се срещна с преговарящия по Брекзит Мишел Барние в Брюксел. 

Той спомена тази седмица, че е "достигал до мисълта, че трябва да имаме втори референдум", за да бъдат затворени устите на проевропейците, които се противопоставят на гласуването от 2016 г. за напускане на блока, но по-късно се каза от коментарите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.