"За състоянието на Съюза" е най-важната реч за всеки американски президент

Доналд Тръмп ще изнесе своята първа реч "За състоянието на съюза". Това е най-важната реч за всеки американски президент, в която се прави равносметка на изминалата година и се задава тон за следващата.  Междувременно, американското министерството на финансите публикува дългоочакван списък - с близо 200 близки до Владимир Путин руски политици и олигарси.

Интересът към речта на Доналд Тръмп „За състоянието на съюза" е огромен, защото това е първото му подобно обръщение. Самият той вече обяви, че ще бъдат засегнати теми, свързани с имиграцията и търговията.

„Мисля, че ще бъде много важна реч за търговията. В продължение на години, светът се възползваше от нас по отношение на търговията. Ние слагаме край на това”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Тръмп: Няма да има преговори с талибаните

Заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб неочаквано подаде оставка. Той трябваше да се пенсионира през март, но беше подложен на натиск от президента Тръмп. Маккейб е обвиняван, че е близък до демократите, а съпругата му - до Хилари Клинтън.

Администрацията на Доналд Тръмп обяви, че няма да налага засега нови санкции на Русия. Решението идва на фона на продължаващите опасения от критици на президента, че неговата администрация е твърде мека спрямо Москва.

Междувременно, американското министерството на финансите публикува дългоочаквания списък със 114 руски политици и 96 олигарси. В него влизат руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.