Кремъл го нарече "враждебен акт"

Американските власти разпространиха списък с олигарси, близки до Владимир Путин. Той е разпространен от Министерството на финансите на Съединените щати и включва над 200 имена на хора, които са получили парите или постовете си благодарение на руския президент. Самият Путин нарече списъка "враждебен акт", след което се пошегува, че е обиден, защото не е в списъка.

Навални: Властите на Русия ме тормозеха

"Кучетата лаят, керванът си върви". Така Владимир Путин коментира списъка, разпространен от Вашингтон. В него личат имената на някои от най-известните руски милиардери, за които се знае, че са близки до Кремъл, като собственика и главен акционер на лондонските отбори "Челси" и "Арсенал" Роман Абрамович, както и Алишер Усманов. Цялата администрация на Путин, много министри, както и по-неизвестни на широката общественост бизнесмени, политици и директори на големи държавни компании влизат в списъка. 

Доналд Тръмп ще направи равносметката си пред Конгреса

Въпреки, че са в списъка, за 96-тимата олигарси със състояние над 1 милиард долара и останалите служители, не се предвиждат санкции от страна на Съединените щати.

Задържаха Навални по време на митинг в Москва (ВИДЕО)

Списъкът е резултат от закон, гласуван миналата година, който изисква новият президент на Съединените щати да продължи да оказва натиск върху Русия заради анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна.

Опозиционерът Алексей Навални похвали публикуването на списъка. Той написа в социалните мрежи: "Въпреки, че не е ясно до какво ще доведе списъкът, поне официално ги категоризираха като измамници".

"Галъп интернешънъл": Путин води пред Тръмп като хипотетичен предпочитан лидер

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.