От началото на годината са съставени близо 150 акта от ИА "Автомобилна администрация" и МВР

От началото на годината са съставени близо 150 акта след специализирани проверки на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и МВР.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Медицинска бележка вместо касов бон от... такси

Основната им цел е ограничаване на нарушенията и извършването на нерегламентиран превоз на пътници в района на Летище София.

Таксиметрови шофьори срещу "помпичките" за големи сметки

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане, без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

Арест за производителя на "помпичките" за таксита

В пет таксиметрови автомобили са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „помпи“. Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Кой е човекът, който монтира „помпи” на такситата?

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки. При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите коли, без да са ползвали задължителната седмична почивка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.