Кой продава устройствата, които вдигат в пъти сметките за таксиметров превоз?

Арест за продавача на „помпичките” за таксита! Разследването на "Господари на ефира" доведе до задържането на мъжа, който произвежда и продава устройствата, които вдигат в пъти сметките за таксиметров превоз. 

Кой е човекът, който монтира „помпи” на такситата?

Как се стигна дотук?

Налагането на европейски стандарти и зачестилите проверки не оставиха в миналото проблема с т. нар. помпи в такситата. Оказва се, че практиката на някои таксиметрови шофьори да мамят клиентите продължава. Можем ли да познаем, че апаратът е манипулиран?

Как се монтират „помпите” в такситата?

В действителност е много трудно не само за пътниците, но и за инспекторите от автомобилната администрация да разберат, че шофьорите помпат апарата. Старши инспектор Васил Палавров от ДАИ обясни, че инспекторите винаги са крачка назад, защото става въпрос за технологии, които постоянно се усъвършенстват.  

Как таксиметрови шофьори надуват сметки с "помпи"? (ВИДЕО)

Той демонстрира устройство, което задейства друг механизъм, който пък влияе на апарата. Става въпрос за едно дистанционно управление, което прилича на ключодържател за кола. По тази причина, и клиентът, и който и да е - дори и професионалист, ще си помисли, че това е ключодържател за кола. 

Репортер: Боби Ваклинов

В таксито поставят "помпи" в чистачките, радиото и климатика

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.