Някои критици заявиха, че в последния й план липсват подробности

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е представила амбициозна и надеждна визия със съвсем практични предложения за постигане на споразумение по Brexit с ЕС. Някои критици заявиха, че в последния й план липсват подробности, припомня ДПА.

Мей изложи "трудните факти" за Brexit: Животът ще е различен

"Това е една амбициозна, надеждна визия, която е и визия за Великобритания след излизането ни от ЕС", каза Мей в интервю за Би Би Си на въпрос за реакциите на вчерашната й реч.

Мей беше похвалена от консервативните си съпартийци за подчертаването, че Великобритания неизбежно ще има ограничен достъп до пазарите на ЕС, след като напусне общия търговски и митнически съюз през март 2019 г.

Мей и Тръмп: Русия и Сирия са виновни за страданията в Гута

Много критици обаче се спряха на неуспеха й, според тях, да даде решение по проблема за ирландската граница след Brexit, пише БТА.

"Бях честна с хората. Едно от съдържащите се в речта ми послания беше, че времето за спорове за или против Brexit приключи", каза Мей.

Тони Блеър: Ако ЕС промени подхода си към имиграцията, може да няма Brexit

В същото предаване на Би Би Си ирландският външен министър Саймън Ковини приветства реализма в речта на Мей, но отбеляза, че тя не е навлязла в подробности "как ще съхрани една до голяма степен невидима граница".

Лондон иска по-дълъг преходен период след Brexit

По-рано ирландският премиер Лио Варадкар прикани Мей да направи "по-подробни и реалистични предложения" за границата между Северна Ирландия, която ще напусне ЕС, с останалата част от Великобритания, и Ирландия, която остава членка на ЕС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК