Как полицията издирва осъдените престъпници у нас?

МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви. Това разкри висш полицай пред NOVA. 

"Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора", заяви началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров. 

Вещи лица ще проверяват пътуванията на братя Галеви

През последните дни в социалните мрежи усилено се говори за новата практика за издирване на престъпници на МВР. 

Полицията пусна във Facebook издирваните лица с влязла в сила присъда. A те пък пуснаха телефони за връзка. Някои се оказаха понастоящем в затвора. 

"Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност - било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те", коментира Ивайло Димитров. 

Експертизи отложиха делото срещу братя Галеви

Един от тях - Красимир Тончев - видя публикацията за себе си и остави телефон за връзка. Други пък се оказаха вече в затвора.

А пропуските понякога костват човешки живот. Росен Ангелов успя да се укрие от правосъдието 9 години. И вместо да влезе в затвора за педофилия, уби шестима в Нови Искър и се самоуби.

Именно заради трагедията в Нови Искър МВР решава да качи издирваните в мрежата.

Междувременно, продължава търсенето на известните бегълци от правосъдието. Сред тях са и братя Галеви са с влязла в сила присъда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.