Около 20 са ранените, сред тях има и дете

Трагедия на магистрала „Тракия”. Шестима души загинаха, след като автобус се обърна в канавката. 23-ма ранени са настанени в различни софийски болници (ВИЖ ПЪЛЕН СПИСЪК ТУК). Сред пострадалите има и дете. Има опасност за живота на седем от тях.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА

Автобусът тръгнал от Бургас към София в 7.30 часа с 45 пътници. 27 километра преди София в района на Вакарел бил засечен от лека кола с плевенска регистрация. След удар отстрани той излетял от пътя. Зад волана била 29-годишна жена.

ПРЕД NOVA: Говори шофьорът на катастрофиралия автобус

В "Пирогов" е прието дете с гръдна и коремна травма, което веднага е вкарано в операционна зала. Две жени и един мъж също са докарани в спешния институт.

Пълен списък с пострадалите при тежката катастрофа на АМ "Тракия"

В „Окръжна болница” д-р Славчо Близнаков съобщи, че са докарани 10 души – трима мъже и седем жени. Трима са с леки травми, четирима са в противошокова зала с травми на главата, гърдите, корема и гръбнака. Двама души се оперират спешно. 

КАДРИ ОТ ДРОН: Трагедията на магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

От УМБАЛ "Св. Анна" в София поясниха, че пациентите, които до този момент са постъпили при тях, са със сериозни фрактури и порезни рани. Двама души от общо деветте приети до този момент са в много тежко шоково състояние.  

14 април е обявен за ден на национален траур

Във ВМА са постъпили три жени – на 62, на 24 и на 33 години. 24-годишната и 33-годишната жена са по-леко пострадали. Жената, която е на 62 години, е с травма на таза и шията. И трите са в стабилно състояние, без опасност за живота. Хоспитализират се за лечение и наблюдение, обясни пресаташето на ВМА Соня Колчакова.  

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: 22-ма в болници, сред тях и дете (ОБЗОР)

Двама пострадали са постъпили в Спешното на "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда". Те са докарани в 12:55 ч. Пациентите са в стабилно състояние, без опасност за живота. И при двамата са установени фрактури на долни крайници и предстоят ортопедични операции. Трима души с леки наранявания са прегледани в ИСУЛ. 

Първият пътник, слязъл от автобуса: Всички хора викаха за помощ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Става въпрос за катастрофа между автобус и лек автомобил. Екипите са на място. Спряно е насрещното движение по магистрала „Тракия”, за да могат да стигнат линейките. По първоначална информация има около 20 пострадали”, заяви за NOVA главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Линейките, които сме концентрирали към този инцидент, са вече 14 на брой. За съжаление шестима души са загинали. Едно дете е пострадало, но не мога да кажа с какви травми. Концентрирали сме максимални усилия, за да окажем помощ. Полицията съдейства. Районът е абсолютно отцепен. Очаквам още информация в близките няколко минути. Ранените са над 20. Имаме координация с болница „Света Анна” и с „Пирогов”, ако се наложи и с ВМА”, заяви Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ” – София.

Снимка: Благой Момчилов

Междувременно министър Ивайло Московски разпореди проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата-превозвач от страна на ИА „Автомобилна администрация”. Той съобщи, че превозното водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници. Пътният лист за извършвания курс е наличен и коректен.

Снимка: Благой Момчилов

По информация на NOVA 29-годишната жена, управлявала автомобила, е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години отново е правоспособен водач. Днес пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели. Тя е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията. В събота  прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

От МВР обясниха, че проба за алкохол е взета и на шофьора на автобуса. Всички проби са отрицателни. След повече от осем часа автобусът беше изтеглен от магистрала „Тракия”. След като беше изправен ясно се виждаха пораженията от обръщането му в канавката.

ХРОНОЛОГИЯТА

7:30 ч. – Автобусът тръгва от Бургас

11:18 ч. – Първи сигнал за катастрофата на тел. 112

11:20 ч. – Получен сигнал в "Бърза помощ"

11:28 ч. – Пристигат първите служители на МВР

11:30 ч. – Пристига първата линейка от Ихтиман

12:05 ч. - Транспортиран първи ранен в УМБАЛ „Св. Анна”

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.