Те са обвинени за корупционни действия в столичната Община "Младост"

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за корупционни действия в столичната община „Младост“.

В съдебната зала Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха зад стъкло, защото не им дават да разговарят с журналисти. 

Посредникът по сделката Петко Дюлгеров е признал вината си и най-вероятно за него прокуратура ще поиска по-лека мярка за неотклонение.

Видеозаписът на рекордния подкуп – „мечта за всеки прокурор” (ВИДЕО)

Междувременно днес инвеститори от "Младост" заявиха, че Иванчева се е разпореждала с чужди имоти и е злоупотребявала с името на кмета на София Йорданка Фандъкова. По думите на инвеститорите, кметицата Десислава Иванчева бавела преписките им, докато не се съгласят да се откажат да строят в собствените си имоти. Вместо това им предлагала да ги разменят за общински терени. 

Цацаров се засегна от критиките за ареста на кметицата на „Младост”

Говорителят на Десислава Иванчева коментира, че целта й е била да запази зелените площи в квартала. Той потвърди, че кметицата е бавила инвеститорски преписки.  

А жители на квартала и представители на Сдружението "Зелен Младост" продължават с протестните акции в защита на Иванчева. Поредната им демонстрация е насрочена за 18 часа тази вечер пред Специализирания съд.

Упражнявала ли е натиск кметицата на "Младост"?

Припомняме, че Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха задържани при зрелищна акция във вторник. В тях беше намерен рекорден подкуп от 70 000 евро, дадени от изнудван инвеститор.  

Следенето на Иванчева започнало миналата година, а конкретният сигнал бил подаден преди два месеца. След това рекетираният заел пари на службите, за да хванат кмета в крачка, защото държавата не разполагала с такива големи суми. 

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.