53 000 са гласувалите, а някои от феновете имаха възможността да връчат статуетиките лично на избраниците си

Първите награди "NOVA подкрепя българските филми" бяха връчени в Дома на киното на специално събитие. На церемонията присъстваха актьори, режисьори, продуценти и любители на българското кино, а водещи бяха Богомил Грозев, Василена Гръбчева и актрисата Марта Вачкова.  

След оспорван вот, 53 000 гласували и 120 000 гласа, за първи път зрителите избраха своите любими български актьори, актриси, филми и сериали сред продукциите на NOVA чрез онлайн гласуване. Най-много статуетки получиха филмът "Дъвка за балончета", хитовият медицински сериал "Откраднат живот" и уеб сериалът "Следвай ме".

"За мен тази нарада е един истински Оскар - благодарен съм за всичко, което ми се случи в последните две години и за това, което NOVА направи за българските филми, за мен и за целия екип" - това разкри "Изгряващата звезда" от филма "Дъвка за балончета" - Андрея Захариев.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

"Това е най-осмислящото признание за актьора, което дава упование, че е попаднал на правилното място като професия. Много благодаря на всички фенове, че са ми се доверили и допуснали в най-интимния кръг на любимите си същества. Искам да им пожелая много взаимни полети -  аз да бъда от едната страна като героиня, а те да ме подкрепят, за да можем да летим заедно" - призова Йоана Буковска – Давидова, отличена от зрителите за любима актриса в категория "ТВ сериали" за ролята ѝ на Виолета в "Откраднат живот". 

"Когато публиката те обича, всичко ти е наред. Благодаря на зрителите, че гледат и обичат "Откраднат живот"... няма по-голямо признание от това",  пък сподели продуцентът на "Откраднат живот" Евтим Милошев. 

"Надявам се, че след тази награда за „Следвай ме“, всички уеб сериали ще получат нужното внимание, защото зад тях седи труда на много професионалисти и те заслужават това признание", апелира след получаването на наградата си за ролята на Алекс в уеб сериала "Следвай ме" - Илиян Илиев .

"Няма актьор на света, който да каже, че наградата от зрителите и публиката не е най-добрата. Благодаря на всички, които са гласували за мен - направихте ме много щастлива" -  актрисата Теодора Духовникова, която взе награда за любима актриса в категорията "Филми".

Сред победителите бяха още: Юлиан Вергов, Асен Блатечки, Йоана Буковска, Илиян Илиев и Христина Христова - Тита от "Следвай ме" и Митко и Симона от "София - Ден и Нощ". 

Наградите на NOVA са естествено продължение на една много силна за българските филми година. Като водещата медийна група на пазара за NOVA е от стратегическо значение да инвестира в локални продукции и българско кино, защото с подкрепата си дава възможност не само на звездите, но и на всички творчески професии, свързани с киното, да участват в мащабни проекти, така че да се развива родния пазар. Щастливи сме, че изборът за любимите български актриси, актьори и продукции, подкрепени от NOVA през 2017, е направен от зрителите.

След церемонията по връчването на наградите NOVA кани феновете да гледат някои от любимите си български филми и да се срещнат със звезди и екипа на лентите „Вездесъщият“, „Бензин“, „Воевода“, „Маймуна“ и „Дъвка за балончета“ в седмицата „NOVA подкрепя българските филми в Дом на киното" между 12 и 20 май.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.