Група "Equinox" се пребори за място сред най-добрите

България отива на финала на „Евровизия”. Група "Equinox" успя да се пребори за място сред най-добрите с песента "Bones".

България - на финал на "Евровизия" (ВИДЕО)

Под номер 10 България излезе на сцената на конкурса, за да влезе в десетката на първите избрани за големия финал. Трима българи и двама американци представят страната ни в Лисабон. Събират се специално за конкурса, а посланията им са за равенство и любов. "Equinox"  са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

„Атмосферата беше фантастична. Беше невероятно, доволни сме от представянето си. Истината е, че се чувстваме страхотно,горди сме, че сме тук с всички тези хора около себе си. Във финала ще срещнем още много силни изпълнения. Тази година всички артисти са невероятни”, каза Владимир Михайлов.

„Equinox“: Имаме сили за първото място на „Евровизия”

България си спечели правото да участва във финала на „Евровизия” след оспорвана конкуренция с още 18 държави.

Участието на България в „Евровизия” следи със затаен дъх от Русия Кристиян Костов. Миналата година той успя да класира страната ни на рекордното второ място.

„Много се вълнувам за групата, защото знам какво е да стоиш на тази сцена и да усещаш отговорността за цялата държава, а не само за себе си. Знам колко е натоварващо. Знам колко са добри и талантливи и наистина тази година очаквам България да се представи по най-добрия начин”, каза Кристиян Костов.

С кои други държави България ще се бори за първото място ще стане ясно в четвъртък, 10 май.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.