В събота бе разбита престъпна мрежа, извършвала трафик на хора, 11 наши сънародници са задържани

Групата от 11 българи, които бяха арестувани в събота в Тулуза за организиране на мрежа от просяци, са изтезавали жестоко жертвите си. Това става ясно от публикации във френски медии, които отразяват подробностите около разследването.

Какво е да си без дом в Берлин? (ВИДЕО)

Арестуваните са членове на пет ромски фамилии. Те принуждавали различни хора – предимно такива с физически или психически проблеми, да просят по кръстовищата в Тулуза. Определяли им работно време – от 9 до 21 ч. И поставяли долна граница за сумите, които просяците трябвало да събират. За „работещите” на по-малките кръстовища тя била 30 евро, а тези на по-големите – 400 евро.

За онези, които не успявали да изпросят достатъчно пари, следвали жестоки наказания. Някои били връзвани за дървета, други – прегазвани с коли и зверски пребивани. Жертвите, сред които има и 7-годишно дете, били принуждавани и да пият големи количества алкохол с цел по-лесното им манипулиране.

Разбиха международна банда, внасяла български просяци в Швеция (ВИДЕО)

В схемата, която френските власти определят като „модерно робство”, всеки просяк имал собствен „господар”. А „господарите” в групата често търгували с жертвите си и си ги препродавали срещу 500 евро.

Четирима от замесените в престъпленията вече са с повдигнати обвинения и остават в ареста.

Всички жертви вече са настанени в социални домове във Франция. Всички те, с изключение на една обаче, са поискали да се върнат в родината при първа възможност.

Още по темата гледайте във видеото.

Кореспондент: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.