Той е бил пребит

Побой до смърт в Пловдив. Жертвата е доцент от Института по растителни генетични ресурси в Садово. 

70-годишният доцент Стефан Нейков е пребит с бухалка на безлюдно място извън града. После в безпомощно състояние е откаран и напъхан в автомобила му, паркиран до Военната болница в Пловдив. Открит е към 21:30 часа от случайни граждани, които повикали линейка, но вече било късно.

„Хора от блока са звъняли на телефон 112. Човекът е бил в безпомощно състояние извън автомобила”, обяснява Димитър Попчев.

Доцент Стефан Нейков е дългогодишен служител в Института по растителни генетични ресурси в Садово. След като се пенсионирал, за кратко преподавал във Висшето училище по агробизнес.

Разбиха група, подготвяла убийствата на магистрати и полицаи (ВИДЕО)

„Скромен човек беше, добър. Старши научен беше станал. Пенсионира се и нямаме контакти. Идваше много рядко”, обяснява Ангел Тодоров от Института по растителни генетични ресурси в Садово.

По информация на NOVA, доцентът е пребит от двама души - мъж и жена, които полицията разпита. Най-вероятно убийството е заснето от охранителните камери на близката банка. Полицията тази сутрин е иззела записите.

Една от основните версии за нападението е любовен триъгълник.

„Да, това е едната от основните версии, по която и в момента упорито работим”, обяснява Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

По случая вече има задържан. Предстои прокуратурата да му повдигне и обвинение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.