Кървава Луна, Марс в опозиция и ретрограден Меркурий ни съпътстват

Пълно лунно затъмнение, кървава Луна, Марс в опозиция, ретрограден Меркурий. През последните дни танцът на планетите е особен. Как ни влияе това разположение на планетите и можем ли да неутрализираме вредните последици? Астрологът Марияна Добранова даде отговори в предаването „Събуди се”.

Наблюдаваме зелена комета през август

„Повечето хора се опасяват, че този период ще доведе до напрежение. Говорим за комбинацията между Луната и Марс. Интересният аспект е не толкова затъмнението, а това, че се изостря чувствителността”, обясни астрологът.

КРАСОТА В НЕБЕТО: Най-дългото лунно затъмнение от началото на века (ВИДЕО+СНИМКИ)

Когато говорим за Марс, става дума за една свръхенергия, която невинаги влияе добре. Хората от по-активните зодии – Овен, Стрелец, Лъв и Скорпион, биха се повлияли малко повече, защото тази енергия ще се засили. Тези знаци ще се справят с минали проблеми, които са били натрупвани във времето и сега е хубаво да ги решат”, каза още Марияна Добранова.

Не е добре обаче да се стартират нови проекти. 

Как ще се отрази на кариерата и личните ни отношения ретроградният Плутон?

"Ретроградният Меркурий започна на 26 юли и ще завърши на 19 август. Това също не е нещо необичайно. Създава напрежение и не е добре да се подписват договори, да се стартират нови проекти”, разказа още астрологът.

А какво да очакваме до края на лятото?

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец

Те ще бъдат малко повече повлияни от ретроградното движение на Марс и ретроградния Меркурий в Лъв. Да внимават къде пътуват и с кого, в какви отношения влизат и дали имат неща за довършване. Ако искат да стартират нови проекти, по-добре е да изчакат. Хубаво е да тушират емоционалността си, защото огънят и без това им е в повече.

Земните знаци Телец, Дева, Козирог

Те са една идея в по-голям комфорт, отколкото всички останали в този период. На тях би им повлиял по-скоро ретроградният Меркурий. За разлика от обикновено, когато са по-сдържани, сега ще показват емоции, които не са обичайно за тях.

Водните знаци Рак, Скорпион, Риби

Те също имат повече комфорт, защото неприятните аспекти не се случват близо до тях. Юпитер, който до края на ноември е в знака на Скорпиона, им помага – дава им възможности да пътуват и печелят повече. Трябва ясно да дефинират желанията си.

Въздушните знаци Близнаци, Водолей, Везни

Те може би най-много ще се повлияят от периода. Меркурий, който управлява Близнаци, и Марс във Водолей ще им повлияе откъм конфликти. Водолеите ще се опитват да се налагат повече от обикновено. Близнаците ще говорят още повече от обикновено и ще бъдат по-малко сръчни. Везните пък ще са в най-изгодна позиция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.