Луиза Григорова ще изиграе феномена Елисавета Логинова, ръководила експедицията

Царичина е мястото, на което се развива една от най-големите мистерии в съвременната история на България. В края на 1990 г. по заповед на Генералния щаб на българската армия, започват разкопки в селото. Мястото на разкопките става секретен военен обект, а на въпросите на жителите на селото не отговаря никой.

Първият човек, двуполово извънземно, съкровището на цар Самуил - това са само част от легендите, които водят до изкопаването на 160-метровата спираловидна дупка в село Царичина. 

Мистерията се заплита и след думите на баба Ванга при срещата й с хора от експедицията.

Експедицията приключва, след като група от експерти обявяват, че това е изгубено време и 16 милиона лева, които са хвърлени на вятъра. Върху мистичната дупка е излят бетон и обектът е запечатан. Истина или измама – това никой няма да научи, но едно е факт. Това, че Царичина остава в историята като една от най-големите мистерии на България.

В момента подготвят филм за Царичина, който ще е игрален, но се движи плътно по документалната линия, представена и в книгата на феномена Елисавета Логинова “Царичина. Съдбовен контакт”. След 28 години за пръв път феноменът Логинова, ръководила експедицията от висши военни на Царичина, разказва подробно как е протекла.

Във филма „Докосване, каквото е работното му заглавие, актрисата Луиза Григорова ще играе ролята на Елисавета.

„Ние сме убедени, че това, което се разказва в публичното пространство, не е истинската история. Това е филм, който се надяваме да стигне до страшно много хора. Мислим, че той ще е важен за българите и ще е сантиментален за тях. Всички имаме любопитството към неизвестното и космическото”, каза в „Събуди се” Луиза Григорова.

„Много съм амбицирана този проект да стане, защото само за един месец книгата е продадена в повече от 4000 екземпляра. Тя е бестселър, с който се гордея”, каза от своя страна Елисавета Логинова.  

Концепцията и сценарият са на Борислав Захариев, продуценти са Александър Белев и Мартин Макариев, който е и режисьор.

Репортер: Драгомир Танев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.