Две от осемте момчета избягаха в България и ще бъдат съдени отделно

В петък започва делото срещу 8 български тийнейджъри, обвинени в изнасилване на 13-годишно момиче в германския град Фелберт на 21 април, съобщава БГНЕС.

Момчетата са на възраст от 14 до 17 години. Те са обвинени, че са пресрещнали момичето, което се връщало от басейн. След това я отвели в гората и я изнасилили, докато не ги прекъснала случайно минаваща оттам жена.

Задържаха 16-годишно момче от Свищов за убийството на братовчед му (ВИДЕО)

Само шест от момчетата ще се явят в съда в петък. След престъплението двама от тях избягаха в България, където бяха арестувани и ще бъдат съдени отделно.

След европейска заповед един от тях е върнат в Германия на 18 август. Престои да бъде върнат и последният. Той е 15-годишен и е пътувал за родината с родителите си.

Мъжът, нападнал незрящи в Несебър, отива на съд

Прокуратурата твърди, че има убедителни доказателства срещу момчетата, включително видеозапис, заснет от един от извършителите на престъплението. Ще бъдат приложени и ДНК проби, взети от жертвата, както и свидетелството на жената, която е прекъснала изнасилването.

Според германското законодателството това е тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица. Предвиденото наказание за непълнолетни е лишаване от свобода за срок до 10 години. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.